Rokotuspalvelut

Matkailijan rokotusklinikka

  • yksilöllisen rokotussuunnitelman
  • terveysneuvontaa
  • rokotukset ja tarvittaessa kansainvälisen rokotustodistuksen

 

Miksi matkailijan kannattaa suojautua rokotuksin?

Täällä kotimaassamme olemme suhteellisen hyvässä turvassa muualla maailmalla uhkaavilta taudeilta. Vain jäykkäkouristus-kurkkumätäsuojan tehostamisesta tulee huolehtia kymmenen vuoden välein. Tänä päivänä jo Euroopassakin meitä uhkaa hankalien sairauksien kirjo. Mm erittäin herkästi tarttuva tuhkarokko esiintyy Euroopan eri maissa jopa epidemioina. Mitä eksoottisempiin olosuhteisiin matkustetaan ja mitä pidempään matka kestää, sitä suuremmat riskit matkailijalla on sairastua. Osaan näistä ruoan/juoman, eläinten tai ihmisten välityksellä tarttuviin tauteihin on olemassa suojaava rokote, osalta voi välttyä vain vastuullisella käyttäytymisellä.

Mitä lyhyempi matka, sen vähemmän aikaa sairastamiseen on matkakohteessa, eivätkä olosuhteet sairastamiselle aina ole meille tutulla tasolla. Ryhmässä matkustettaessa yhden sairastuessa vakavasti, myös muiden matkasuunnitelmat saattavat saada uuden käänteen. On hyvä miettiä, mitkä sairaudet olisi vältettävissä rokotuksin. Linnan Klinikalta saat rokotusneuvontaa ja asiantuntevaa apua rokotuspäätöksissäsi. Rokotteet on mahdollista saada samalla käynnillä.

 

Asiakkaaksi hakeutuminen

Erittäin tärkeää on etukäteen hankkia tieto aiemmin saamistaan rokotteista: rokotus-/terveyskortti, lapsilla neuvolakortti. Jos itseltä ei tietoja löydy, kannattaa asiaa tiedustella rokotteet antaneelta palvelun tarjoajalta. Matkareitilläkin on usein merkitystä, perehdy siihen ennen rokotussuunnitelman tekoa. Olisi hyvä hoitaa rokotukset kuntoon jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Ei ole hätävarjelun liioittelua, jos ns. omatoimimatkailijat, jotka ovat lähdössä eksoottisiin kohteisiin pitkäksikin aikaa, aloittavat rokotussuojan hankinnan jo kaksi kuukautta aikaisemmin. Keltakuumeen esiintymisalueille matkustettaessa vaadittava keltakuumerokotus tulee olla rokotettuna viimeistään kymmenen päivää ennen matkaa.MPR-rokote on mahdollista saada myös meidän kauttamme, samoin kuten resepti malarian ennaltaehkäysyä varten. 

 

Palvelun hinta

Saamistasi rokotteista maksat saman hinnan, kuin maksaisit niistä apteekistakin ostettuna. Sairaanhoitajan pistopalkkio on 23 euroa rokotteelta. Riskinarvion ja rokotussuunnitelman hinta määräytyy siihen käytetyn ajan mukaan. Kansainvälinen rokotustodistus maksaa 10 euroa, se on pakollinen keltakuumealueille matkustettaessa.