Röntgenpalvelut

Palveluvalikoimaamme kuuluvat natiiviröntgen-, ultraääni-, magneetti- ja mammografiatutkimukset.

Tutkimuksia varten tarvitset lääkärin lähetteen, kuitenkin mammografiaan ja rintojen ultraäänitutkimukseen voit hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Kela-korvausta on mahdollista saada yksityislääkärin tekemällä ja allekirjoittamalla tutkimus- ja hoitomääräyslomakkeella. Magneettitutkimuksista Kela-korvauksen saa erikoislääkärin lähetteellä. Käytössämme on Kelan suorakorvausjärjestelmä. Kaikkiin tutkimuksiimme sisältyy radiologin lausunto.

Tutkimusajan varaat joko toimistosta tai puhelimitse ajanvarausnumerosta. Kiireellisiin tutkimuksiin on mahdollista päästä ilman ajanvarausta.

Mikäli Sinulla on aiempia tutkimusalueelle tehtyjä tutkimustallenteita, esimerkiksi röntgenkuvia tai CD, ne kannattaa ottaa mukaan tutkimukseen tullessa.

Tutkimuksemme tallentuvat digitaaliseen arkistoon, josta ne ovat siirrettävissä sähköisesti. Tutkimuksista voidaan myös tehdä maksullinen CD -tallenne. 


 

Röntgentutkimus on perinteinen tutkimusmenetelmä, jota käytetään vammojen, kulumamuutosten ja tulehdusten diagnostisoinnissa.

Tutkimukset tekee röntgenhoitaja.

Lue lisää

Ultraäänellä tutkitaan muun muassa vatsan ja kaulan aluetta, jänteitä, lihaksia ja niveliä sekä verisuonia. Ultraäänitutkimukset ja ultraääniohjauksessa tehtävät toimenpiteet tekee radiologi. 

Lue potilasohje

Lue lisää

Mammografia eli rintojen röntgentutkimus ja ultraäänitutkimus ovat rintojen tutkimusmenetelmiä erilaisten muutosten toteamiseksi.

Lue lisää

 

Magneettitutkimuksella tavallisimmin tutkittavia alueita ovat pää, kaula-, rinta- ja lanneranka sekä nivelet ja pehmytkudosalueet.

Tutkimus tehdään magneettikuvausvaunussa osoitteessa Vanajantie 10 A, 13110 Hämeenlinna.

Lue potilasohje

Radiologit: PALVELEVAT RADIOLOGIT LÖYDÄT ASIANTUNTIJAT -SIVUiltamme

Röntgenin omavalvontasuunnitelma on luettavissa röntgenin tiloissa.