Työterveydenhuoltoa - Kenelle, miksi ja miten?

Työnantajalla on lakiin perustuva velvollisuus järjestää työterveyshuoltopalvelut henkilöstölleen. Yksinyrittäjälle työterveyshuollon järjestäminen on vapaaehtoista. Työterveyshuollon tavoitteena on edistää työntekijöiden terveyttä ja työkykyä. Hyvinvoivaan työyhteisöön panostamalla lisätään yrityksen tuottavuutta ja menestystä.

Työterveyshuollon palveluiden hankkimiseen on monta eri vaihtoehtoa. Ne voi  järjestää terveyskeskusten työterveyshuollon kautta, kunnallisten liikelaitosten tai osakeyhtiöiden työterveyshuollosta tai työnantajien yhteisiltä työterveyshuoltoasemilta, joita pitävät yllä työterveysyhdistykset. Yksi vaihtoehto on hankkia palvelut lääkärikeskuksen työterveyshuollosta.

Lakisääteisen työterveyshuoltoon kuuluvat työpaikkaselvitykset, terveystarkastukset, tietojen antaminen, neuvonta ja ohjaus sekä osatyökykyisten tukitoimet.

Työterveyspainotteisen sairaanhoidon järjestäminen on yrittäjälle vapaaehtoista, mutta kannattaa huomioida, että hyvin toimivan sairaanhoidon avulla voidaan vähentää pitkittyviä sairauslomia ja työkyvyttömyyden uhkaa. Sairaanhoidon laajuus sovitaan yrityskohtaisesti palveluiden tarjoajan kanssa.

Työterveyshuoltosopimus on työterveyslainsäädännön edellyttämä kirjallinen sopimus työnantajan ja palveluntuottajan välillä.

Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa määritellään työterveyshuollon sisältö, tavoitteet ja toimintatavat yhdessä työnantajan kanssa sovitulle toimintakaudelle, joka on yleensä 1–3 vuotta.

 

Laskutus ja KELA korvaukset

  • työterveyshuollon kustannukset koostuvat vuosimaksusta, yritykseen kohdistuvasta toiminnasta sekä vastaanottokäynneistä ja tutkimuksista
  • KELA korvaa yrittäjälle toimintasuunnitelman mukaisista kuluista 60% ennaltaehkäisevästä/lakisääteisestä toiminnasta ja 50% työterveyspainotteisesta sairaanhoidosta (KELA:n vuosittain ilmoittamaan enimmäismäärään asti)
  • yksinyrittäjä saa niinä kuukausina työterveyshuollosta laskun ja sen mukana KELA:n korvauskaavakkeen, kun on käyntejä/toimintaa työterveyshuollossa
    • KELA-korvauksen yrittäjä voi hakea KELA:sta välittömästi, mutta aikaa hänellä on max 6kk
  • yrittäjä, jolla on työntekijä/työntekijöitä saa niinä kuukausina työterveyshuollosta laskun, kun on käyntejä/toimintaa työterveyshuollossa
    • yrityksen ilmoitetun tilikauden päättyessä yrittäjä saa työterveyshuollosta esitäytetyn KELA-korvauskaavakkeen, jossa on koko tilikauden aikana tulleet kustannukset ja käynnit/toiminnat/tutkimukset ja tällä kaavakkeella yrittäjä hakee KELA:sta korvauksia 6 kk:n sisällä tilikauden päättymisestä.

 

Ota yhteyttä ja tule tutustumiskäynnille! Silloin voimme keskustella tarkemmin työterveyshuoltoon liittyvistä asioista ja yrityksenne toiveista ja tavoitteista.

Yhteydenotot johtavaan työterveyshoitajaan Anu Heikkiseen (anu.heikkinen@linnanklinikka.fi).

 

Työterveyshuoltoa - Kenelle, miksi ja miten

 

Terveystarkastuksen esitietolomake